Снимка БулфотоБлизо 33 хил. лв. са приходите за телефонни измамници, получени

...
Снимка БулфотоБлизо 33 хил. лв. са приходите за телефонни измамници, получени
Коментари Харесай

Близо 33 000 лв. измъкнаха телефонни измамници от пенсионерки в Смолян

Снимка Булфото

Близо 33 хиляди лева са приходите за телефонни измамници, получени от три доверчиви пенсионерки в Смолян за последните 20 дни, съгласно информация на ОД на Министерство на вътрешните работи, написа вести.бг.

Последният случай е със 72-годишна жена, хвърлила от терасата 8 000 лева, мислейки че оказва помощ на полицейска интервенция. Жертвите на ало-рекетьорите са разговаряли в продължение на часове с мнимите полицейски чиновници. Дългият диалог е един от сигналите, че се обажда лъжец, като в някои от случаите позвъняванията траяли 3-4 часа, прецизират от полицията.

И в трите случая измамниците се показали за служители на реда, които търсят подпомагане за откриване на телефонна машинация. В продължение на часове, възрастните дами били убеждавани да оказват помощ за разкриването на телефонни измамници, които ще се обадят по-късно. Всичките налични пари и бижута били нужни, с цел да се помогне на полицейската интервенция. След приемане на сумите, подправените служители на реда звънят още веднъж и следват нови часове диалози, до момента в който измамниците се отдалечат и избягат. От полицията припомнят за следващ път, че няма сходна процедура да се желаят пари от жители по какъвто и да е мотив за откриване на закононарушение.

Полицейската дирекция в Смолян афишира телефон 0301 35 323, на който жителите ще могат непрекъснато да се свържат с полицейски чиновник, в случай че получат подозрително позвъняване.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР